Boeken Leestip

Leestip 8: Wie heeft het gedaan?

Onze samenwerking met de Bibliotheek levert ook elke maand een leestip op. Voor de maand mei, een boek voor de kinderen van groep 6 tot en met 8: Wie heeft het gedaan? Een verdwijning, een moord en een inbraak: los jij dit op? Deze 25 misdaden en mysteries vragen om een detective die kan achterhalen wat er aan de hand is.

 

Martina ligt rustig in de slaapkamer te wachten tot de slaap komt. Opeens gaat de deur open en komen er inbrekers binnen. Martina kijkt naar ze en ziet dat ze allerlei spullen meenemen. Als ze klaar zijn en vertrekken, valt Martina in slaap. Waarom belt ze de politie niet?

Kan jij denken als een detective? De 25 mysteries in dit boek worden uitgelegd met striptekeningen en een klein beetje tekst. Elk mysterie heeft een aantal sterren om aan te geven hoe moeilijk het is. Je de mysteries alleen lezen en oplossen of er een wedstrijdje van maken met meerdere teams of je familie.

Kan jij:

  • De dief in de antiekwinkel ontmaskeren?
  • Ontdekken waarom de lezende vrouw in het donker gewoon verder leest?
  • Raden welk advies de zoons kregen om de sultan op te kunnen volgen?
  • Aanwijzen waar je het veiligst bent: in de cel met de driekoppige draak, in de cel met tijgers of die met het eeuwige vuur?
  • Het gestolen huis van Alex terugvinden?

Dan ben jij een detective in de dop. Oefen je skills met dit geweldige boek vol uitdagingen.

Wie heeft het gedaan? is bedacht en getekend door Victor Escandell. De tekst is geschreven door Ana Gallo.