Boeken Leestip

Leestip 6: Verliefd

Onze samenwerking met de Bibliotheek levert ook elke maand een leestip op. Voor de maand januari met Valentijn voor de deur, een boek voor de kleinsten van ’t Kasteel. Hoe weet je dat iemand verliefd is? Waar zie je dat aan? Iedereen weet zeker dat Lowie verliefd is. Hij bloost, hij huppelt en heeft een cadeautje bij zich…

 

Lowie huppelt rond met aan zijn vinger een klein rood pakje. Grote Bert denkt dat Lowie verliefd is, want hij huppelt. Ruige Sonja denkt het ook, want Lowie bloost. Malle Bas vraagt of Lowie een afspraakje heeft en vrolijke Eef vraagt waarom Lowie zijn stoere pet op heeft. Stille Adil vraagt of hij kriebels voelt. Lowie krijgt het er warm van, maar hij wandelt stoer verder. Ze denken allemaal dat Lowie een afspraakje heeft. Als Lowie het park in loopt, weten de vrienden het zeker. Hij heeft een afspraakje met iemand uit de klas of met de juf? Dan gaat Lowie op een bankje zitten. De vrienden staan om hem heen. Lieve Mitsi komt voorbij. Met haar heeft hij natuurlijk afgesproken! Maar als Mitsi doorloopt, laten de vrienden Lowie met rust. Zodat Lowie rustig kan wachten…op Sterke Mira! Alleen zij weet dat Lowie verliefd op haar is.

Verliefd van Stefan Boonen en Jan van Lierde is een grappig verhaal over prille liefde en alles wat daarbij hoort. Een boek met stripachtige illustraties op een witte achtergrond. Door het hele boek heen loopt een rode lijn, waarop als eerste Lowie vrolijk komt aanhuppelen en vervolgens steeds meer achtervolgers aansluiten.

 

Om alvast in de sfeer te komen, het is een boek met een trailer: