Boeken Leestip

Leestip 5: Hoe verstop je een giraf?

Onze samenwerking met de Bibliotheek levert ook elke maand een leestip op. Voor de maand november een boek voor de kleinsten van ’t Kasteel. Voorleesboek voor Groep 1 en 2: Hoe verstop je een giraf? Dat is een hele goede vraag. Het meisje in dit supergrappige prentenboek doet heel erg haar best om de giraf thuis niet op te laten vallen. Gaat het haar lukken?

 

Het is lang geleden dat ik meteen vanaf de eerste spread al begin te lachen om een prentenboek: Vroeger won je nog weleens een goudvis op de kermis. Tegenwoordig niet meer. Nu heb je meer kans op een giraf. Ik hoor je denken: Leuk huisdier. Geweldig!

Een meisje gaat samen met haar ouders naar de kermis en wint een giraf. Ze wil deze heel graag mee naar huis nemen, maar haar ouders vinden de giraf natuurlijk veel te groot en onhandig voor thuis. Dus zal ze hem moeten verstoppen: opgevouwen in de achterbak, vermommen als lamp met vlekken in de woonkamer, of schilder anders heel je huis in de kleuren van je giraf. Ze probeert echt alles, tot ze er achter komt dat Grutjes (zo heet hij inmiddels) toch het beste kan wonen in een groot bos waar hij vandaan komt. Dan valt hij niet meer op en kunnen ze zo af en toe verstopperje spelen als hij dat wil!

Alle grappige pogingen om de giraf te verstoppen worden beschreven en ondersteund met levendige illustraties, vol detail.  Samen met je kindje zul je genieten van het interactieve voorlezen. Er is zoveel te ontdekken op elke pagina, waar jullie vast en zeker samen om zullen lachen. Hardop denken jullie mee. Want ja: Hoe kun je toch een giraf verstoppen… ? Heb jij nog ideeën?