Boeken Leestip

Leestip 2 en 3: De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre en IzzyLove. Expeditie vriendschap

Onze samenwerking met de Bibliotheek levert ook elke maand een leestip op. En voor september zelfs twee tips, tips van de Senaat. De Senaat is een groep van twaalf kinderen, uit elke provincie één. Zij lezen vele boeken en bespreken met elkaar wat ze ervan vonden. Daarna kiezen ze zelf welk boek ze het best vonden in elke leeftijdcategorie. De Pluimen van de Senaat gaan dit jaar naar:

 

De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre (6-9 jaar)

Schrijver: Marte Jongbloed

Illustrator: Iris Boter

De Senaat heeft genoten van De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre. Humor en spanning wisselen elkaar telkens af in het boek waardoor het nooit saai of voorspelbaar is. De moeder van Herre is in de ban van Wallis, maar Herre vertrouwt hem voor geen cent. Herre heeft liever haar eigen vader, maar moet naar de Noordpool om hem te vinden. Dat houdt Herre niet tegen en hij begint aan een gevaarlijke zoektocht.

 

Citaten uit de Geheime Vergadering van de Senaat:

“Het leek lang, maar omdat het zo leuk was ging het snel.”

“Herre! Herre! Herre!”

“Knetterleuk!”

 

IzzyLove. Expeditie vriendschap (10-12 jaar)

Schrijver: Manon Sikkel

Illustrator: Marenthe Otten

De Senaat is erg onder de indruk van het zevende deel uit de Izzy Love-serie van Manon Sikkel. De Senaat heeft hoofdpersoon Isa in het hart gesloten en kan geen genoeg krijgen van haar avonturen. De Senaat vindt Izzy Love 7, expeditie vriendschap prachtig geschreven, grappig, verrassend en heel goed los te lezen van de andere delen uit de serie. Het boek combineert op ongeëvenaarde wijze humor met liefde en vriendschap : “Het was grappig en ook romantisch: een romantische komedie!” Ook de vormgeving verdient een compliment volgens de Senaat: het omslag noemden velen de mooiste van allemaal en ook het binnenwerk werd gewaardeerd.

 

Citaten uit de Geheime Vergadering van de Senaat:

“Net als het (iets te) romantisch begint te worden, wordt het weer grappig!”

“Heel heel heel heel heel leuk!”