App-tip

App van de Maand: Dierenzoeker

Buitenspelen, knutselen, lezen of achter een schermpje? Wij geloven in de afwisseling of de combi ;-). Maar dan? Duizenden apps en geen overzicht meer? Welke apps zijn goed, spannend, innovatief of educatief en dus perfect voor mijn kind? 

Elke maand een tip, deze maand: Dierenzoeker. Zie je een dier in je huis of tuin, en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker!

In de Dierenzoeker vind je de meest voorkomende Nederlandse huis-, tuin en keukendieren. Het gaat om dieren uit de directe leefomgeving van mensen. Dieren in de stadsnatuur, zoals tuinen en parken, maar ook binnenshuis: de spin in je badkamer, de pissebed in de kelder. Via het beantwoorden van vragen over het door jou gevonden dier (bijvoorbeeld over kleur, gedrag, aantal poten) kun je hem uiteindelijk op naam brengen en er meer over leren.

Op dit moment kun je ongeveer vierhonderd dieren vinden, waaronder allerlei vogels, zoogdieren, vliegen en muggen, spinnen, pissebedden, duizend- en miljoenpoten, vlinders, bijen en hommels, mieren, sprinkhanen en krekels, wantsen, cicaden, libellen, amfibieën (kikkers, padden, salamanders), kevers, wormen, slakken, vissen en verschillende slootbeestjes.

De Dierenzoeker is een initiatief van Naturalis Biodiversity Center, Het Klokhuis (NTR) en EIS Kenniscentrum Insecten.

Gratis app
Voor ITunes | Voor Android

Wil jij thuis ook een app voor ons testen? Mail ons dan even!